"Двері відчинені, але не настільки": Макрон назвав дві країни НАТО, які проти вступу України до Альянсу

Сполучені Штати Америки та Німеччина виступають проти вступу України до НАТО. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, передають Патріоти України.

За його словами, уряди США та Німеччини виявляють "рішучу протидію" запрошенню України до НАТО. "Зрештою, запрошення України до НАТО буде рішенням союзників", - наголосив Макрон.

Французький президент також нагадав, що українська влада була вкрай незадоволена відсутністю запрошення на попередньому саміті НАТО, який відбувся у Вільнюсі. "Українці були дуже роздратовані, коли дійшли висновку, що двері відчинені, але не настільки. І я думаю, що сценарій вашингтонського саміту такий самий", - додав Макрон.

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...