Двері зачиняються? Канада може скасувати програму для прийому українських біженців

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що країна не має наміру продовжувати програму зі спрощеного прийому українських біженців. Про це пише Globe & Mail. Міністр розповів, що «не має наміру продовжувати термінову візову програму для українців поза кінцевим терміном», передають Патріоти України.

Марк Міллер зауважив, що продовження цієї програми «активно не розглядається». Але, за його словами, Канада збереже «гнучкість» у питанні реагування на міграційний аспект війни в Україні.

«Необхідна операційна гнучкість для реагування на події в Україні», – зауважив міністр. Нагадаємо, з початку війни Канада прийняла 173 тис. українських біженців. Про це свідчать дані Прикордонного агентства Канади.

За започаткованою у березні 2023 року програмою «Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки» (CUAET) на цей час прибули 173 527 осіб.

Загалом уряд Канади отримав майже 1,2 млн заявок на цю візу, з яких затвердив понад 858 тис. Власники такої візи мусили до кінця березня приїхати до Канади, аби скористатися нею. Прийом нових заявок за цією програмою закрито.

Як повідомлялося, Канада у липні оголосила про відмову від продовження цієї тимчасової програми, однак уряд пообіцяв незабаром оприлюднити деталі нової міграційної програми, яка дасть змогу українським біженцям залишитися у країні на постійній основі.

Нищили логістику і не тільки: На початку великої війни українська авіація літала в Росію

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:59

На початку повномасштабного вторгнення РФ у 2024 році українська авіація здійснювала бойові вильоти на територію держави-агресора для знищення логістики ворога, передають Патріоти України з посиланням на матеріал представника Повітряних сил ЗСУ Юрія Іг...

Є загроза наступу військ РФ: ЗСУ зводять фортифікації біля Запоріжжя

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:57

Українська армія зараз будує нові оборонні рубежі навколо міста Покровськ та на схід від Запоріжжя, передають Патріоти України з посиланням на на повідомлення OSINT-аналітика Клемента Моліна у соціальній мережі X. "Щодо фортифікаційних споруд, українс...