Дві канадські компанії підозрюються у допомозі російській армії

Дві компанії з Монреаля (Канада), ймовірно, сприяли російській військовій агресії. Вони потрапили до санкційного списку США за наведенням Агентства прикордонної служби Канади (CBSA), інформують Патріоти України.

Як повідомляє канадське видання L'actualité, наприкінці лютого Міністерство торгівлі США додало дві канадські компанії (CPUNTO та Electronic Network) до списку організацій, які підпадають під суворий експортний контроль через значний внесок у військову та/або оборонну программу Росії.

Обидві компанії описують себе в Інтернеті як дистриб'ютори електронних компонентів. Їхні штаб-квартири розташовані в монреальському районі Сен-Лоран. Уряд США визначив ці дві компанії як "російських або білоруських військових партнерів". Їм буде заборонено експортувати майже всю свою продукцію, вироблену в США, а також інтелектуальну власність, наприклад, програмне забезпечення.

CBSA повідомляє, що тісно співпрацює з урядом США, зокрема обмінюється розвідданими та проводить спільні розслідування, щоб "посилити зусилля з протидії російській агресії в Україні".

За рік повномасштабної війни канадська сторона перевірила понад 500 відправлень, що прямували до Росії, у кількох випадках на експортерів було накладено адміністративні санкції.

Доступ РФ до західних електронних компонентів

Західні партнери України продовжують застосовувати санкції, аби обмежити доступ Росії до західних технологій. Зокрема, у 10-й пакет санкцій потрапили обмеження щодо електронних компонентів, які РФ застосовує у виробництві своїх безпілотників, ракет, гелікоптерів, транспортних засобів та інших видів озброєння.

Однак, як зазначали в Генштабі, Росія продовжує отримувати важливі мікросхеми, чіпи, перетворювачі та інші високотехнологічні вироби.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...