"Двієчники" ловитимуть кращих порушників: Пошук злочинців у прокуратурі Рябошапки довірили екс-судді, який провалив іспит

ВККС у 2018-му році рекомендувала Вищій раді правосуддя звільнити суддю Нуруллаєва через нескладений іспит.

Керівником Генеральної інспекції Генпрокуратури призначили колишнього суддю Ількіна Садагат огли Нуруллаєва, який не склав суддівський іспит і був визнаний таким, що не відповідає посаді. За інформацією на сайті прокуратури, Нуруллаєва призначили 12 вересня, передають Патріоти України.

Генеральна інспекція, яку він очолив, займається розслідуванням злочинів працівників прокуратури, проводить службові розслідування і перевірки. З 2012 року Нуруллаєв працював суддею Харківського окружного адміністративного суду.

У грудні 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів визнала його таким, що не відповідає обійманій посаді. ВККС рекомендувала Вищій раді правосуддя звільнити Нуруллаєва. Суддя взявся судитись через це рішення і вимагав переглянути результати іспиту. Водночас, у серпні 2019 року він сам подав у відставку.

Нуруллаєв зробив це раніше, ніж його встигли звільнити через нескладений іспит, і 15 серпня 2019 року був відправлений у відставку. 5 вересня Нуруллаєв подав декларацію як кандидат на посаду у Генпрокуратуру. Згідно з документом, це саме той Нуруллаєв, який працював суддею у Харкові.

Відповідно до офіційної біографії чиновника, він народився в Азербайджані у 1967 році. Закінчив спочатку Харківський інститут інженерів залізничного транспорту імені С.М. Кірова, а згодом здобув правову освіту у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого.

З 1990 по 2011 роки обіймав посади в органах Внутрішніх справ України. Є доцентом кафедри юракадемії імені Ярослава Мудрого. За минулий рік Нуруллаєв задекларував 246,3 тисячі гривень суддівської зарплати, ще 39,6 тисячі – викладацької та 91 тисячу пенсії.

Колишній суддя вказав, що має 1,2 мільйона гривень готівкових накопичень, а з цінного майна зазначив лише нерухомість. Він із родиною володіє двома квартирами, кількома земельними ділянками та будинком на 534 квадратних метрів у Харкові.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...