Двоє - колишні правоохоронці: У деокупованих Ізюмі та Куп'янську ДБР затримало кількох колаборантів (фото)

На Харківщині Державне бюро розслідувань викрило трьох колаборанток, які пішли на співпрацю з російськими окупантами та передавали ворогу інформацію про місцевих українських патріотів. Про це повідомило Державне бюро розслідувань у телеграмі, передають Патріоти України.

Як йдеться у повідомленні, сьогодні, 15 вересня, ДБР затримало у звільнених Ізюмі та Куп’янську колаборанток, які працювали на окупантів. "Так, у звільненому Ізюмі вдалося викрити та затримати двох зрадників з числа вже колишніх працівників правоохоронних органів. Посадовиця місцевої податкової служби після початку війни продовжила роботу вже в окупаційній адміністрації росіян. Вона займалася підбором кадрів для окупаційної міської ради Ізюма, передавала інформацію про місцевих патріотів України", - пише ДБР.

Як зазначили правоохоронці, колаборантка не пропускала масові заходи окупантів та з гордістю розповідала прокремлівським пропагандистам, як їй добре стало жити. Сюжети з її інтерв’ю показували в ефірах російських каналів.

"Інша зрадниця вступила до лав "народної міліції". Вона вмовляла своїх колишніх колег з Ізюмського відділу поліції так само переходити на службу до окупантів. Також вона показала загарбникам, де розташовані усі державні органи міста. Інша громадянка України пішла працювати в створену окупаційною владою податкову структуру в Куп’янську. Вона займалася тим, що відбирала гроші у населення на користь окупантів під виглядом стягнення податків", - пише ДБР.

Як йдеться у повідомленні, усім трьом особам повідомлено про підозру за фактом державної зради (стаття 111, ч. 2 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...