Двоє росіян втекли на човні з Чукотки на Аляску, ховаючись від мобілізації

Двоє жителів Чукотського автономного округу РФ, що тікали від мобілізації, на човні припливли на Аляску. Про це повідомляє "Голос Америки", передають Патріоти України.

Жителі містечка Гамбелл на острові Святого Лаврентія у штаті Аляска виявили біля берега двох чоловіків на невеликому човні. За словами новоприбулих, вони припливли із селища Егвекінот у Чукотському автономному окрузі, розташованому на березі затоки Хреста Берінгового моря. Вони пояснили, що ховаються від мобілізації.

Гамбелл із населенням 495 осіб розташований на північно-західному мисі острова, приблизно за 36 миль (58 км) від Чукотського півострова. Острів ближче до Росії, ніж материкова частина Аляски, і його мисі видно її території.

Зазначається, що від точки відплиття до місця прибуття росіяни подолали близько 500 км. Наразі чоловіки знаходяться в Анкориджі, найбільшому місті штату Аляска, під охороною Управління берегової охорони США.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...