Двоє вже під вартою: Депутати, коп та податківці з деокупованої Харківщини отримали підозри про державну зраду (фото)

Іще шістьох зрадників та колаборантів викрили на звільнених територіях Харківської області. Під час тимчасової окупації Харківської області вони добровільно приєдналися до росіян і допомагали їм розграбовувати регіон та переслідувати мешканців. Про це повідомила Служба безпеки України, передають Патріоти України.

Під час слідчо-оперативних заходів задокументували злочинні дії двох депутатів Липецької сільської ради. Із 24 лютого обидва підтримали загарбників і погодилися з ними співпрацювати. "За таку "лояльність" представники країни-агресора призначили своїх поплічників до лав місцевої окупаційної адміністрації. Там один з них займався організацією збору та незаконним вивезенням українського зерна з території регіону до РФ", — розповіли у спецслужбі.

За нашою інформацією, мова йдеться про депутатів Олександра Федоренка ("Блок Світличної "Разом") та Олексія Подорожного ("Слуга Народу"). Наразі слідчі повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Крім того, у ході оперативної роботи викрили підривну діяльність колишнього начальника сектору дізнання одного з відділів поліції Чугуївського району. На початку повномасштабного вторгнення він добровільно перейшов на бік росіян, які призначили його керівником слідчого підрозділу в "отдєлє поліціі" тимчасово окупованого Вовчанська.

"Перебуваючи на "посаді", зловмисник брав активну участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів та вчиненні проти них репресій", — поінформували в СБУ.

На підставі зібраних доказів йому заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Співробітники СБУ проводять комплексні заходи щодо встановлення його місцезнаходження і притягнення до відповідальності.

Також на державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, викрили колишнього керівника підрозділу і двох інспекторів Куп’янського та Ізюмського відділів головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

"Після захоплення міст чиновниці погодились увійти до складу окупаційної адміністрації, де виконували фіскальні функції для наповнення "бюджету" окупантів. Зокрема, вони займались незаконним адмініструванням "податків і зборів" з місцевих жителів, у тому числі підприємців", — зазначили у спецслужбі.

Наразі двом зрадницям вже обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Росія тероризує Україну обстрілами та зібралася у великий наступ: Жданов пояснив, що задумали в Кремлі

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:27

Обстріли українських міст останнім часом почастішали. Російські пропагандисти знову закликають знищити Київ та Харків. А із настанням літа, як пише британське видання The Economist, зростає загроза нового масштабного наступу російських військ по всій л...

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...