Двох командирів "задвохсотили", один - пішов у відставку: Розвідка Британії розповіла про проблеми елітного полку РФ

247-й гвардійський десантно-штурмовий Кавказький козачий полк ПДВ РФ виснажений та розбитий. За час повномасштабного вторгнення в Україну втратив трьох командирів: двох було вбито, один - пішов у відставку, передають Патріоти України.

Про це повідомляється у звіті британської розвідки. Зазначається, що 247-й полк вважається одним із найпрестижніших в Росії та бере активну участь у злочинній неспровокованій війні проти України.

На початку вересня 2023 року було ліквідовано командира 247-го ДШП полковника Василя Попова. Ймовірно, свою смерть топ-офіцер знайшов на Оріхівському напрямку.

Лише за кілька тижнів до цього, у серпні 2023-го, його попередник – полковник Петро Попов – подав у відставку. Російські джерела повідомляли, що відставка - це протест проти нездатності "другої армії світу" повернути тіла загиблих загарбників.

У перші тижні великої війни ліквідували тодішнього командира 247-го десантно-штурмового полку полковника Костянтина Зізевський. Це сталося під Миколаєвом. Він командував полком з 2020 року. Похорон окупанта відбувся 6 березня 2022-го.

"Досвід 247-го полку підкреслює крайню виснаженість і високу плинність російських збройних сил навіть серед відносно високопоставлених чинів", – зробили висновок у розвідці Британії.

247-й ДШП входить до 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії Російської Федерації та дислокується у Ставрополі.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...