Двоходівка "Печерський суд - Венедіктова" спрацювала знов: Справу про рекордний хабар забрали у НАБУ

Суд задовольнив скаргу захисту і зобов'язав визначити нову підслідність справи про спробу підкупу керівництва НАБУ і САП за 5 млн доларів.

Печерський районний суд Києва зобов'язав генпрокурора Ірину Венедіктову змінити підслідність справи про рекордний хабар в історії України. Таким чином, справу заберуть у Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це йдеться в повідомленні на сторінці НАБУ в Facebook, передають Патріоти України.

Повідомляється, що суд задовольнив скаргу захисту і зобов'язав визначити нову підслідність справи про спробу підкупу керівництва НАБУ і САП за 5 млн доларів. Зазначимо, слідство стверджує, що за цей хабар антикорупційні органи мали закрити справу екс-міністра екології Миколи Злочевського.

Також повідомляється, що розслідування завершили ще на початку грудня і після ознайомлення з матеріалами справа мала надійти у Вищий антикорупційний суд. НАБУ стверджує, що Печерський суд прийняв рішення без участі прокурора САП, а тексту немає ані в прокуратурі, ані в реєстрі.

САП вже оскаржила рішення в Апеляційній палаті ВАКС, справу призначено до апеляційного розгляду. Бюро наполягає, що рішення Печерського незаконно, оскільки заборонено передавати справи НАБУ іншим органам.

США погрожують австрійським власникам знищити Raiffeisen Bank International, якщо той продовжуватиме свій бізнес на крові з росією - ЗМІ

четвер, 16 травень 2024, 8:05

Відлучення від операцій з американською валютою не зможе пережити жодна міжнародна фінансова установа. Як то Raiffeisen, чи більш скромного і живучого OTP Bank (угорцям також варто приготуватись до "листів щастя" з Вашингтона). Raiffeisen може опинитис...

Хіти тижня. Аншлаги Кобзона продовжують зашкалювали третю добу поспіль: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:50

Втрати автотранспорту ворогом б'ють рекорди. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.05.24 орієнтовно склали: