Диктатор взявся за дітей: У Білорусі школяр отримав тюремний термін за модерацію антилукашенківського телеграм-каналу

15-річного підлітка засудили до двох років позбавлення волі за модерацію телеграм-каналу "Дані карателів Білорусі". Хлопець збирав і публікував інформацію про співробітників білоруських правоохоронних органів, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Настоящее время".

Про затримання підлітка МВС повідомляло наприкінці жовтня. За даними відомства, парубок підтвердив міліції, що він оновлював і розміщував інформацію з даними співробітників правоохоронних органів.

За словами підлітка, в серпні йому написав невідомий і запропонував роботу - створити й адмініструвати телеграм-канал "Дані карателів Білорусі". За його словами, він створив цей канал для заробітку і набору підписників.

Відомство тоді вказувало, що отримані автором каналу гроші підуть у дохід держави, а телеграм-канал тепер контролюється правоохоронцями. У МВС заявляли, що вони виявили підписників, які відправляли відомості про силовиків, і їхнім діям буде дано оцінку.

Окремо білоруські силовики підкреслюють, що підліток обіцяв направляти отримані від підписників кошти на розвиток каналу, але сам використовував їх на власні потреби - купив скутер. Повідомляється, що він нібито зібрав 1,5 тисячі білоруських рублів ($ 569) і понад 5 тисяч російських рублів ($ 66).

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....