"Диктатор здорової людини": Лукашенко переконує, що між ним і Путіним серйозна різниця, - Голобуцький

"Диктатор здорової людини": Лукашенко переконує, що між ним і Путіним серйозна різниця. Лукашенко в інтерв'ю Associated Press старанно подавав сигнали, що «він не такий», з ним можна і треба мати справу, це все Путін робить: «Якщо чесно, я не думав, що ця операція затягнеться таким чином. Але я не настільки занурений у цю проблему, щоб сказати: за планом у них іде там, як говорять росіяни, або як я це відчуваю. Я хочу ще раз підкреслити: я це відчуваю так, що операція ця затягнулась", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Ні, ми не збираємось брати участь [у війні]. Ми категорично не толеруємо жодної війни. І робили та робимо все, щоб цієї війни не було... Ми знаємо, хто нам протистоїть, тому розв'язувати якийсь конфлікт, якусь війнушку тут – на заході – абсолютно не в інтересах білоруської держави. Тому хай захід спить спокійно».
==
Тобто, Лукашенко, якщо наважився аж на таке інтерв’ю, вже остаточно переконався: добром для росії і Путіна ця історія не скінчиться, вже добряче смердить смаленим. І час зістрибнути з потягу, поки він не полетів до прірви. Формулювання «операція затягнулась, я так відчуваю», власне, так і слід читати: «Путін провалився, нехай сам розгрібає наслідки, без мене».
Фактично, основний посил цього інтерв’ю був один: «Дивіться, є два види диктаторів: є безпечний диктатор - він небезпечний для свого народу, але безпечний для світу, як я. Я не маю геополітичних інтересів, я не шукаю "братерські народи", я не хочу нікого приєднувати - я просто хочу правити до кінця свого життя в конкретній маленькій країні. І є небезпечний диктатор - тобто, Путін. Дивіться на нього і наскільки ми з ним відмінні. порівняно з цим ядерним маніяком я – цілком прийнятний варіант. Ба більше: я от теж боюсь, що він натисне червону кнопку – а я ж зовсім поруч з Україною, це і мені прилетить!».
Тобто, ще трохи, і Лукашенко заговорить, що він теж «жертва Путіна» і його хворих завойовницьких планів, Білорусь теж постраждала і теж була окупована росією (згадає і радіоактивних «потєрьнєтов», і опади та вітер з розбурханої «потєрьнєтамі» Зони). Тобто, він абсолютно мирний диктатор, до злочинів росії стосунку не має, його треба пожаліти, а санкції зняти.
І Лукашенко – достатньо досвідчена «політична тварина», не просто так протримався 25 років при владі, розуміє, коли час валити. Тож це інтерв’ю можна вважати також свідченням, що перспективи росії і Путіна вже стали однозначними. Незалежно від того, скільки ще триватиме війна".

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...