Диктатор здувся: Силовики Білорусі перемістили більшість мігрантів з кордону з Польщею у сусідній логістичний центр

​Білорусь заявила про очищення основних таборів мігрантів на кордоні з Польщею в четвер та про переміщення людей у прикордонний транспортно-логістичний центр.

Білоруське державне інформаційне агентство БЕЛТА повідомило, що мігранти залишили стихійні табори біля пункту пропуску "Брузги" та біля лінії польського кордону. Вони перейшли до розташованого у прикордонному транспортно-логістичному центрі пункту тимчасового розміщення, де їх забезпечили гарячим харчуванням, чистою водою, спальними місцями у теплі, видається змінний одяг, зазначають Патріоти України.

БЕЛТА пише, що мігранти "покинули кордон, але сподівань на відкриття гуманітарного коридору не втрачають".

У польському прикордонному відомстві підтвердили, що табори мігрантів спорожніли. "Сьогодні лігво біля прикордонного переходу в Брузгах спорожніло. Білоруські служби направили іноземців до транспортно-логістичного центру, розташованого за кілька сотень метрів", - йдеться у повідомленні відомтсва у Twitter.

"Інших таких таборів не було… але в інших місцях з'являлися групи, які намагалися перетнути кордон. Подивимося, що буде в наступні години... У таборі все ще є люди, але він явно стає порожнім", - цитує речника польської прикордонної служби агентство Reuters.

Білорусь раніше в четвер заявила, що Лукашенко запропонував Меркель план врегулювання кризи, згідно з яким ЄС організує гуманітарний коридор для 2000 людей, а Мінськ відправить додому ще 5000. Негайної реакції з боку ЄС на оголошення цього плану не було.

Раніше в четвер сотні іракців зареєструвалися в аеропорту Мінська для повернення до Іраку, що стало першим репатріаційним рейсом такого роду з серпня.

Після переговорів Меркель і Лукашенка стало відомо, що Єврокомісія буде вести технічні перемовини у тому числі з білоруською владою для повернення у рідні країни мігрантів, які намагаються через територію Білорусі потрапити у ЄС.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...