Диктатори поспішають, бо їм підгорає: Орбан таємно повідомив Брюссель щодо сподівань на мирні переговори Путіна і Сі Цзіньпіна. Названо терміни. Очікується інтенсифікація бойових дій

За його словами, наступні два місяці на лінії фронту в Україні будуть "більш драматичними, ніж будь-коли".

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа до президента Європейської Ради Шарля Мішеля та лідерів ЄС після своїх поїздок до України, Росії та Китаю. Про це повідомляє El Pais, інформують Патріоти України.

У листі Орбан підбиває підсумки переговорів і стверджує, що Європа повинна "запустити" мирну ініціативу, не чекаючи на США. За його словами, наступні два місяці на лінії фронту в Україні будуть "більш драматичними, ніж будь-коли".

"Виходячи з моїх розмов, я вважаю, що зараз є більше шансів, що всі можливі пропозиції щодо припинення вогню і дорожньої карти для мирних переговорів будуть позитивно сприйняті", - стверджує він у документах, до яких має доступ видання.

За словами Орбана, політичне лідерство, що надається Сполученими Штатами, обмежене через триваючу виборчу кампанію.

"Тому ми не можемо очікувати, що в найближчі місяці вони висунуть якусь подібну пропозицію. Ми повинні вважати, що припинення вогню відповідає духу європейської стратегічної автономії", - зазначив він.

При цьому Орбан додав, що лідер Китаю Сі Цзиньпінь передав йому, що бачить себе "чесним брокером".

"Президент Сі бачить політику Китаю як політику миру, в той час, як політика США і Європи - це політика війни, в якій Європа автоматично слідує американській лінії", - зазначає угорський лідер у своєму листі про візит до Пекіна.

Щодо мирної формули, Орбан каже, що російський диктатор Володимир Путін вважає "актуальною" пропозицію, яка була покладена на стіл навесні 2022 року - єдиний раз, коли Київ і Москва вели прямі переговори.

Згідно з планом, півострів Крим мав залишитися під російською окупацією, але без українського визнання, Київ відмовлявся від членства в НАТО, встановлювався ліміт на чисельність і можливості ЗСУ, а також заявляв, що кілька західних країн нададуть "гарантії безпеки" і допомогу Україні, яка вже є нейтральною країною, в разі нападу.

Тепер Орбан стверджує, що Путін і Сі Цзиньпінь припускають, що нові мирні переговори між Росією і Україною відбудуться до кінця року. Він каже, що російський диктатор не згадував про свої власні втрати на фронті, але говорив про українські втрати - які, за його словами, становлять від 40 до 50 тисяч на місяць - і про те, що бойові дії посилилися в останні тижні.

"Саме тому російський президент був здивований тим, що український президент відхилив пропозицію про тимчасове припинення вогню", - каже Орбан.

Також Путін запропонував Україні припинення бойових дій з низкою умов, які по суті означають капітуляцію київських військ.

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...