"Димова завіса": Міністр оборони Швеції прокоментував "відведення" російських військ від кордону з Україною

Петер Гультквіст додав, що РФ зберігає відчутну «свободу дій», залишаючи поблизу українських кордонів озброєння.

Міністр оборони Швеції Петер Гультквіст заявив, що відведення російських військ від кордонів України є «димовою завісою», тому що РФ залишає своє озброєння та у будь-який момент може оперативно перекинути туди особовий склад. Про це повідомляє SVT, передають Патріоти України.

23 квітня політик розмовляв із міністром оборони України Андрієм Тараном і, як стверджує, висловив занепокоєння тим, що росіяни після навчань могли залишити замасковане військове підкріплення в регіоні.

Гультквіст додав, що РФ зберігає відчутну «свободу дій», залишаючи поблизу українських кордонів озброєння. За його словами, туди швидко можуть перекинути особовий склад. «Можна піднімати і знижувати рівень напруги з часом залежно від того, що відповідає інтересам Росії», — сказав міністр. Він наголосив, що РФ відповідальна за ескалацію, і завважив, що відведення військ не закінчилося лише тому, що Росія зараз говорить про «пом’якшення».

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...