Диплом та погони "полковника" теж "знайшли": ФСБ заявила, що викрила українського "топшпигуна" з "візиткою Яроша" (фото)

ФСБ Росії заявила, що посадила "полковника нелегальної розвідки Головного управління розвідки Міноборони України"– росЗМІ показали, відео з затримання у 2016 році "кримського диверсанта" Дмитра Штиблікова – на кадрах була візитівка Яроша і диплом про закінчення інституту розвідки Нацакадемії оборони України. Про це повідомили російські пропагандистські видання РИА Новости и РБК, передають Патріоти України.

"Набрав законної сили вирок Південного окружного військового суду щодо полковника нелегальної розвідки Головного управління розвідки Міноборони України Штиблікова Д. А., визнаного винним у скоєнні державної зради, з призначенням покарання у вигляді 19 років та 6 місяців позбавлення волі з відбуванням терміну у виправній колонії суворого режиму за сукупністю з призначеним йому 2017 року Севастопольським міським судом покаранням у вигляді 5 років колонії суворого режиму за підготовку серії вибухів на об'єктах цивільної інфраструктури Криму", - йдеться у повідомленні.

РосЗМІ назвали Штиблікова "найбільш високопоставленим українським розвідником-нелегалом у Росії".

Коли саме затримали Штиблікова ні ФСБ, ні пропагандистські ЗМІ не повідомляють.

На відео, опублікованому в Telegram-каналі "РІА Новин" видно, що Штиблікова схопили на вулиці, але ні місце, ні час затримання на цих кадрах не марковано.

Водночас у ролику крупним планом показано візитівку Яроша, український паспорт Штиблікова, диплом про закінчення інституту розвідки Нацакадемії оборони України, прапор України і кілька комплектів погонів підполковника і полковника.

Для довідки: Про затримання Штиблікова повідомлялося у 2016 році, але високопоставленим співробітником української розвідки ФСБ його не називала.

У 2017 році підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд засудив фігуранта "справи українських диверсантів" Дмитра Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 тисяч рублів.

За даними РБК, новий термін за держзраду йому призначили незадовго до закінчення першого п'ятирічного терміну.

Дмитро Штибліков до 2014 року працював військовим експертом в центрі "Номос".

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...