"Дипломатія є єдиним виходом": США попередили Китай про ризики для економіки через загрозу вторгнення РФ в Україну

Сполучені Штати попередили Китай про ризики для міжнародної безпеки та глобальної економіки через загрозу військового вторгнення Росії до України. Про це йшлося під час телефонної бесіди між держсекретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Китаю Ван І, інформують Патріоти України із посиланням на France 24.

У ході переговорів американська сторона заявила про необхідність деескалації та попередила про наслідки потенційного нападу російських військ на Україну. Глава зовнішньополітичного відомства США наголосив: дипломатія є єдиним відповідальним шляхом уперед.

Глава МЗС Китаю, у свою чергу, висловив надію, що всі сторони збережуть спокій і їм вдасться досягти зниження градуса напруженості. Водночас Ван І закликав Вашингтон "врахувати занепокоєння" Москви у питаннях безпеки та заявив, що "безпека однієї держави не може бути забезпечена за рахунок безпеки інших держав". На думку шефа китайської дипломатії, "розширення військових блоків не є гарантією регіональної безпеки". І США, і Китай закликали сторони повернутися до діалогу в рамках Мінських угод та підтвердили свою прихильність до цього документу.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...