"Дипломатія Patriot у повному розпалі", - Дмитро Кулеба

Українська сторона знає, де знаходяться системи "Patriot" і працює на всіх рівнях задля посилення української протиповітряної оборони. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками телефонної розмови з Високим представником ЄС Жозепом Боррелем, інформують Патріоти України з посиланням на прес-службу МЗС.

Там повідомляють, що дипломати обговорили кроки, які були зроблені на виконання доручення президента України Володимира Зеленського з пошуку додаткових систем ППО "Patriot" для України. "Дипломатія Петріотів у повному розпалі", - зазначив Кулеба.

У свою чергу Боррель поінформував Кулебу стосовно кроків, зроблених ЄС. "Я знову обговорював сьогодні з міністром закордонних справ Кулебою зусилля ЄС щодо прискорення військової підтримки України, зокрема систем ППО та боєприпасів. Я звертаюся до держав-членів ЄС, щоб спонукати їх визначити доступне обладнання, яке потрібне Україні", - написав він.

Також вони обговорили постачання артилерійських боєприпасів та іншої військової допомоги Україні.

"Загроза для життя й здоров'я": В угрупованні військ Хортиця розповіли про причини відходу з Бердичів

понеділок, 29 квітень 2024, 20:14

Сили оборони відійшли з Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на більш підготовлені та захищені позиції, щоб уберегти особовий склад. Про це повідомив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин у коментарі "Донбас Реалії", передають Патріоти України. За його сл...

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...