Дипломатичний скандал: Ердоган порадив Макрону лікувати психіку, Париж відкликав посла

Приводом для таких різких заяв стали обіцянки французького лідера посилити політику щодо мусульманської громади в країні.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вкрай не дипломатично висловився з приводу французького лідера Еммануеля Макрона, передають Патріоти України з посиланням на видання Daily Sabah.

Ердоган вважає, що Макрона треба перевірити психічне здоров'я. Приводом для таких різких заяв стали обіцянки Макрона посилити політику щодо мусульманської громади в країні.

«Що за проблеми у Макрона з ісламом і мусульманами? Йому (Макрону) треба лікувати психіку ... А що ще можна сказати главі держави, який не розуміє, що таке свобода віросповідання і який так поводиться з мільйонами людей в своїй країні ... В першу чергу, потрібно перевірити психіку», - сказав Ердоган на партійному з'їзді.

Раніше Макрон охарактеризував іслам як релігію, що «переживає кризу» і потребує стримування. Також французький президент пообіцяв, що вже в грудні буде представлений новий законопроект з приводу релігійних груп в країні. Очікується, що це буде посилений варіант закону 1905 року про відділенні релігії від держави. Передбачається посилити контроль за тим, щоб в школах не насаджувалися релігійні погляди, що існуючі у Франції мечеті звітували про джерела фінансування, а імами не могли здобувати освіту за кордоном.
Ердоган вже встиг назвати плани Макрона провокаційними і дорікнув французькому президенту в ісламофобії.
Як повідомляє Оxu.az з посиланням на агентство France Presse, після різкої критики президента Франції Еммануеля Макрона за антиісламську політику країни президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом Париж відкликав свого посла в Анкарі для консультацій. Посол Туреччини у Франції Ісмаїл Хаккі Муса також був викликаний в МЗС Франції. Послу Туреччини заявили, що причиною цього став "принижуючий виступ" Р.Т.Ердогана проти Франції.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...