Дискусії тривають: Британія підтримує ідею ударів Storm Shadow по РФ, але не хоче провокувати СШАІ

У Великій Британії підтримують ідею ударів ракетами Storm Shadow по цілях у Росії, проте публічно не закликають до неї, адже побоюються погіршення відносин зі США. Зокрема, британський прем'єр-міністр Кір Стармер дотримується "консультативного підходу" до переговорів зі США щодо надання відповідного дозволу, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph.

Деталі: Журналісти зазначили, що британський прем'єр-міністр Кір Стармер не хоче "провокувати скандал" та дотримується "консультативного підходу" до переговорів зі США щодо надання відповідного дозволу, після дипломатичних скандалів за попереднього уряду консерваторів.

Співрозмовник у Білому домі розповів журналістам, що адміністрація чинного американського президента Джо Байдена занепокоєна тим, що їхнє використання Україною у війні проти Росії навіть без схвалення США може "загострити ситуацію" і призвести до втягування американських військ у конфлікт.

Водночас, за даними журналістів, раніше влітку британський уряд звертався до США з проханням пом’якшити свою позицію і дозволити Україні використання ракет на території Росії. А США, як зазначили у виданні, в приватному порядку висловили невдоволення поспішною позицією Британії в питанні постачання військової техніки Україні.

Співрозмовники журналістів також вказали на те, що рішення Британії стати першою західною країною, яка пожертвувала Україні бойові танки, а також підтримку країною постачання винищувачів F-16 викликали занепокоєння у Вашингтоні, оскільки офіційні особи вважали, що Британія намагається підштовхнути їх до ухвалення аналогічних рішень.

Storm Shadow/SCALP – франко-британська авіаційна ракета класу "повітря-земля" дальньої дії. Вона призначена для ураження стаціонарних цілей (включно з, наприклад, бункерами), які добре захищені системами ППО. Може використовуватися в будь-який час доби та за будь-яких метеоумов. Бойова частина ракети важить 450 кг. Storm Shadow можуть встановлюватись на українські реактивні літаки радянського виробництва.

Дозвіл завдавати ударів по території Росії дасть можливість ввести ворога у стратегічну невизначеність, а надходження до України літаків F-16, зокрема із дозволом збивати повітряні цілі над Росією, суттєво посилить спроможності у захисті неба.

Такі дозволи відкривають українським Силам оборони нові перспективи, серед яких, як стверджує низка військових аналітиків, обмеження активності авіації противника в разі ураження на глибину хоча б до 80 км.

Віддав життя за Україну: Російські окупанти вбили колишнього боксера збірної України

середа, 28 серпень 2024, 18:00

Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув майстер спорту міжнародного класу з боксу Денис Ящук, який виступав у категорії до 52 кг. Ящук був вихованцем боксерського клубу "Максим" у місті Нетішин, Хмельницька область, передають Патріоти Украї...

Влаштували торг: Китай закликає більше країн підтримати свій "мирний план" щодо України

середа, 28 серпень 2024, 17:44

Спеціальний представник уряду Китаю у справах Євразії Лі Хуей закликав більше країн схвалити його "мирний план" щодо України Про це повідомляє АР, передають Патріоти України. Так, Китай провів переговори з Індонезією, Бразилією та Південною Африкою. За...