"Дискусії з цього питання немає": У Польщі сказали, чи відправлять свої війська в Україну

Польща наразі не має наміру направляти свої війська в Україну. Водночас країна залишає за собою право змінити рішення у будь-яку мить.

Про це заявив заступник голови Міноборони Польщі Цезарій Томчик в ефірі Radiozet. Він зазначив, що жодного непорозуміння наразі у цьому питанні немає.

"Наразі такої ідеї чи дискусії не існує. Що стосується майбутнього – воно попереду. Якщо ми захочемо змінити рішення, ми його змінимо", – заявив заступник міністра оборони.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що не можна виключати можливості відправки їхніх військ в Україну. Водночас він застеріг від розголошування будь-яких намірів, аби про них не дізналася країна-агресор РФ.

Очільник польського МЗС не уточнив, якою могла би бути роль їхньої армії. Як і інші союзники, країна дотримується принципу підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно для відбиття російської агресії, але не шляхом введення військ.

Також Томчик повідомив, що Польща не висувала й не висуває жодних заперечень щодо використання військової техніки та зброї, наданої Україні. Позиція Варшави полягає в тому, що жодних обмежень у цьому плані бути не повинно.

"Це логічно": Орбан розповів, що думає Путін про перемовини та припинення вогню в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 13:30

Російський диктатор Володимир Путін не висловив зацікавленості у припиненні вогню в Україні та проведенні перемовин. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю Роджеру Кьоппелю - головному редактору тижневика Die Weltwoch, передають...

Москва з Пекіном та Бразиліа не відговорили: Аргентина вирішила надати Україні пакет військової допомоги

понеділок, 8 липень 2024, 13:28

Міністр оборони Аргентини Луїс Альфонсо Петрі на конгресі правих сил Латинської Америки в Бразилії обґрунтував рішення Буенос-Айреса "підтримати Україну та Ізраїль у їхніх війнах". Про це повідомляє Polskie Radio. "У минулому Аргентина обіймалися з Вен...