Дистанційно керував "бізнесом": У Києві затримали зрадника, який транслював кремлівську пропаганду на окупованій Луганщині (фото)

У Києві співробітники СБУ викрили власника підприємства-провайдера з Луганщини, яке транслює російські телеканали. Зловмисник, перебуваючи у столиці, дистанційно віддавав накази своїй матері щодо подальших дій, зокрема, відносно співпраці з окупантами. Про це повідомили в пресслужбі СБУ та пресслужбі Офісу генпрокурора України. Підозрюваним загрожує до 5 років позбавлення волі, інформують Патріоти України.

"За даними слідства, підозрювані ‒ син та мати, жителі міста Кадіївка на Луганщині. Вони є власниками місцевого ТОВ, яке здійснює діяльність у сфері телевізійного мовлення. Підприємство ще до захоплення окремих територій Луганської області почало транслювати російські пропагандистські телеканали з метою поширення антиукраїнських настроїв серед населення", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що навесні 2015 року жінка під керівництвом сина перереєструвала товариство в органах окупаційної влади та отримала свідоцтво від псевдоміністерства "лнр". Згодом, за попередньою змовою з ним, зареєструвала підприємство за російським законодавством. А саме у "федеральній податковій службі РФ", "фонді соціального страхування РФ" та "відділенні фонду пенсійного та соціального страхування РФ по "лнр".

Чоловік, який виїхав до Києва, дистанційно віддавав накази матері щодо подальших дій і отримував кошти від їхньої діяльності. Більше того, він надав дозвіл ворогу користуватись даними абонентів провайдера в обмін на безперешкодне "ведення бізнесу".

"Під час обшуків за місцем його проживання у столиці виявлено понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. На ці кошти накладено арешт. Наразі їм обом повідомлено про підозру. Оскільки жінка перебуває на тимчасово окупованій території, їй повідомлено про підозру заочно", – уточнили правоохоронці.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...