Дива російської мобілізації: У РФ до армії забрали онкохворого хірурга, з вадами зору та слуху


У Росії 59-річного хірурга з раком шкіри, який погано чує і не бачить на одне око, мобілізували. Про це повідомляє "Нова газета. Європа", передають Патріоти України.

Військовий комісаріат у місті Азбест Свердловської області мобілізував 59-річного хірурга з раком шкіри першої стадії. За словами його дочки, 22 вересня її батько був на чергуванні. О 7-й вечора йому зателефонували з відділу кадрів, вручили повістку, звільнили з роботи і зажадали, щоб він зібрав речі і наступного ранку з'явився до військкомату. Мобілізований Віктор Дячок закінчив військову кафедру та носить звання старшого лейтенанта медичної служби у запасі.

"Вранці він приїхав до військкомату, сподіваючись на медкомісію, бо у тата рак шкіри першої стадії, сечокам'яна хвороба, не бачить одне око повністю, без окулярів він не бачить взагалі нічого, у нього астигматизм, гіпертонічна хвороба, вікова глухота. Досі ні про яку медкомісію не йдеться. У лікарні ніхто цьому не чинив опір, всі виконують план, всі виконують вище вказані вказівки", — каже дочка Віктора Поліна Дячок.

Чоловіка, якому через три місяці має виповнитись 60 років, направили на військові збори до селища Елань у Волгоградській області, де призначили командиром взводу.

За словами Поліни Дячок, у його підпорядкуванні близько 19 осіб, за два тижні їх планують відправити всім взводом на окуповані території для утворення медсанчастини. За словамим доньки, тато шокований, а ще в військкоматі йому наказали придбати кнопковий телефон замість сучасного, якким він користується.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....