Дивізіон Patriot вже працює в Україні

21 квітня командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук перевірив бойові позиції ЗРК Patriot на одному із напрямків.

Один дивізіон Patriot вже працює в Україні

Один дивізіон зенітно-ракетного комплексу Patriot вже заступив на бойове чергування в Україні, решта перебуває в дорозі, заявив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Один із дивізіонів (Patriot) вже заступив кілька днів тому, працює... Інші вже в дорозі до своїх майбутніх позицій. Сподіватимемося, що будуть якісь результати, проти рашистських літаків, зокрема", - сказав Ігнат.

Відповідаючи на запитання, чи зможе ЗРК Patriot збивати ракети С-300, якими атакували Харків 22 квітня, Ігнат сказав, що Patriot може збивати ці ракети, проте їх у росіян дуже багато.

"Тут не те що дорого (збивати ракети С-300 із ЗРК Patriot), тут те, що їх багато. 6-7 тисяч ракет С-300 було ще кілька місяців тому. Раціональніше їх знищити на землі... Треба розуміти, скільки у нас буде ракет до Patriot і скільки у них буде ракет до С-300. Вони як "Шахеди" запускатимуть, виснажуючи нашу ППО", - сказав представник Повітряних сил.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...