"Дивна активність": У Білорусі на покинутій базі ядерної зброї розпочалася інспекція (фото)

12 червня до району села Черетянка (Житковицький район, Гомельська область) прилетів гелікоптер Мі-8 зі складу Військово-повітряних сил Білорусі. Раніше там базувався полк ракетних військ стратегічного значення. Про це повідомляє проєкт "Беларускі Гаюн", передають Патріоти України.

Поряд із селом знаходився 369-й гвардійський ракетний Володимир-Волинський ордена Богдана Хмельницького полк під позивним "Сад". Спершу вертоліт приблизно о 14:20 вилетів з аеродрому в Мачулищах на територію колишньої частини 41738 біля села Волма, що в Мінській області. Там знаходиться командний центр білоруського угруповання ЗС РФ під назвою "Площадка 400 Купол".

вс Білорусі

О 14:50 Мі-8 попрямував до ракетного полку, а назад повернувся приблизно о 17:00. Наразі невідомо, чи розпочалися там роботи з ремонту. За наявними фото- та відеоматеріалами можна сказати, що поточний стан об'єктів непридатний хоч до якогось використання, варіантом можливо лише зносити і будувати на цьому місці спочатку. Водночас за останній тиждень до Білорусі прилітало кілька пасажирських літаків ВКС РФ Ту-134 та Ту-154Б.

Що відомо про ракетний полк?

Як пишуть автори, у відкритому доступі мало інформації про військовий об'єкт. Були знайдені фото за 2017 рік. За ними можна зрозуміти, що вся інфраструктура, зокрема платформа для розвантаження ядерних ракет, залізниця, казарми та склади у повністю непридатному стані.

Раніше до складу полку входило два дивізіони з 8 пусковими установками для одноступеневих рідинних балістичних ракет наземного базування Р-12. Також на балансі знаходився ракетний комплекс РСД-10 "Піонер" і ракетний комплекс стратегічного призначення РТ-2ПМ "Тополь".

І якщо на території була платформа для завантаження ядерних ракет, то автори роблять висновок, що ядерні боєголовки там також були присутні.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...