Дивно, що досі існувала: В Україні заборонили діяльність проросійської партії

Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив роботу проросійської політичної партії Слов’янська партія. Про це у четвер, 24 жовтня, повідомила пресслужба Міністерства юстиції України, передають Патріоти України.

Майно, гроші та інші активи політичної партії, а також її обласні, міські, районні організації і первинні осередки передано в державну власність. «Рішенням Восьмого апеляційного адміністративного суду від 22.10.2024 у справі № П/857/10/24 позов Міністерства юстиції України до політичної партії Слов’янська партія, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача — Служба безпеки України, про заборону діяльності політичної партії задоволено», — йдеться у повідомленні.

Слов’янська партія — проросійська політична партія в Україні, попередня назва (до 1998 року) Громадянський конгрес України.

14 травня 2022 року президент Володимир Зеленський підписав закон, прийнятий Верховною Радою, який розширює підстави для судової заборони політичних партій.

Новими підставами є виправдання або визнання правомірною збройної агресії проти України, а також її заперечення. У разі заборони політичної партії судом її майно, кошти та активи переходять у власність держави.

23 червня в Україні заборонили діяльність 18 політичних партій.

Митрополит УПЦ МП Феодосій відлучив від Церкви міського голову Черкас, пообіцявши Божу кару чиновнику за віроломство (відео)

субота, 26 жовтень 2024, 18:56

Із звернення не зрозуміло, чи є мер обласного центру парафіянином УПЦ МП, чи відносить себе до вірних української конфесії. В останньому випадку таке відлучення просто фікція. Митрополит Черкаський УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) записав та опублікував від...

Потрібні свої артилерійські снаряди та більше бронетехніки: Директор Rheinmetall розповів про будівництво збройових заводів в Україні, один вже працює

субота, 26 жовтень 2024, 18:14

Концерн Rheinmetall запланував в Україні будівництво чотирьох заводів з виробництва зброї. Один із них уже працює.Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю директора Rheinmetall Арміна Паппергера, передають Патріоти України. . "У нас бага...