Дивно, що тільки зараз: Прихильницю УПЦ МП звільнили з посади голови Держслужби з етнополітики

Уряд звільнив Олену Богдан з посади голови Державної служби України з етнополітики та свободи совісті. Про це повідомив у Телеграмі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передають Патріоти України.

Як відомо, Кабінет міністрів призначив Олену Богдан головою Державної служби України з питань етнополітики та свободи совісті у березні 2020 року. Конкурс на посаду голови Держслужби з етнополітики проводили двічі і у другому конкурсі здобув перемогу екс-голова департаменту у справах релігій і національностей при Міністерстві культури Андрій Юраш, проте уряд проголосував за призначення Олени Богдан головою Держетнополітики. Андрія Юраша було призначено послом України у Ватикані.

Часто Богдан критикували у соціальних мережах за те, що вона є активною прихильницею УПЦ Московського патріархату, вона виступала проти переходу релігійних громад з УПЦ МП в ПЦУ.

Кабмін підпорядкував собі Держслужбу з етнополітики

Окрім цього, сьогодні Кабінет міністрів перевів Державну службу України з етнополітики та свободи совісті до центральних органів виконавчої влади, які підпорядковуються безпосередньо уряду.

"Минулого тижня на засіданні РНБО було розглянуто питання зв’язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором. Як сказав днями президент Володимир Зеленський, ми повинні гарантувати духовну незалежність нашого народу і не дамо ворогу послабити нас зсередини. Тому сьогодні на виконання Указу президента ухвалюємо перше рішення в цьому напрямку. Держслужба з етнополітики та свободи совісті буде віднесена до центральних органів виконавчої влади, які підпорядковуються безпосередньо Кабміну", - сказав голова уряду Денис Шмигаль.

Крім того, за його словами, структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій, до повноважень яких належать питання діяльності релігійних організацій, стануть підзвітними та підконтрольними Держслужбі з етнополітики.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...