Дивно, що тільки зараз: Україна офіційно відмовилася обслуговувати російський стратегічний ракетний комплекс "Сатана"

Кабмін припинив дію угоди з російським урядом щодо продовження терміну експлуатації стратегічного ракетного комплексу "Сатана", повідомляють Патріоти України.

Причина – зміна обставин її дії. Про це розповів представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Угоду щодо продовження термінів експлуатації підписали у 2006 році у Москві.

Україна не обслуговуватиме російський ракетний комплекс "Сатана"

Мельничук повідомив про припинення угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Росії про продовження терміну експлуатації ракетного комплексу 15П118М "Сатана". "Угоду припинено у зв'язку з докорінною зміною обставин її дії", – йдеться у повідомленні.

Ці зміни виключають проведення головним розробником, а саме Конструкторським бюро "Південне" імені Янгеля, та виробником, Південним машинобудівним заводом імені Макарова, сервісного обслуговування ракет стратегічного призначення 15П118М, які перебувають в експлуатації у Росії.

Коротко про ракетний комплекс "Сатана"

  • Ракетний комплекс 15П118М (за західною класифікацією SS-18, "Сатана") – радянський стратегічний ракетний комплекс третього покоління з міжконтинентальною балістичною ракетою. В Росії він має маркування РС-20В "Воєвода".
  • Його розробило КБ "Південне" імені Янгеля. Комплекс серійно виготовляли на Південному машинобудівному заводі імені Макарова.
  • Його прийняли на озброєння у період 1988 – 1992 років. Початковий гарантійний термін експлуатації становив 15 років.
  • Маса міжконтинентальної балістичної ракети становить 211 тонн. Вона здатна нести десять ядерних бойових блоків по 0,5 мегатонни на відстань до 11 тисяч кілометрів.
  • У 2014 році в Росії заявили, що більше не залежать від України в питанні обслуговування комплексу.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...