"Джавелінщики" знищили 5 російських танків й багато броньованих машин: ЗСУ показали промовисте відео

Українські захисники вже 92 день продовжують героїчну боротьбу за Україну у протистоянні з російськими окупантами, передають Патріоти України.

Українські воїни щодня знищують ворожу техніку, а самі росіяни, які вторглися в Україну, залишають її "двохсотими", "трьохсотими" або ж потрапляють у полон до українських бійців, передає 24 канал.

Техніка перетворюється на металобрухт

95 окрема десантно-штурмова бригада Збройних Сил України за допомогою протитанкового ракетного комплексу "Джавелін" вже знищила чимало ворожої техніки.

Головний сержант десантно-штурмового батальйону цієї бригади зазначив, що хоч його підрозділ не великий, але група "джавелінщиків" успішно знищила п’ять танків й близько десятка броньованих машин.

Озброївшись протитанковими комплексами, десантники полюють на ворожу бронетехніку й танки. А успішно виконувати військові завдання їм допомагають не лише "Джавеліни", а й вміло обладнані засідки та зібранні бригадою розвіддані. Після такого комплексу ворожа техніка перетворюється на металобрухт.

За словами головного сержанта 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, його підрозділом було знищено 5 танків, 4 БМП та БТР. До слова, сержант вже отримав кілька державних нагород за мужність та героїзм.

Нагадаємо, що вчора командування Десантно-штурмових військ ЗСУ повідомило, що миколаївські десантники знищили декілька одиниць бойових броньованих машин російських військових, а екіпаж згорів разом з технікою.

Українські захисники чудово справляються й з ворожими безпілотниками. Сьогодні, 26 травня, у Харківській області поблизу державного кордону з Росією українські військові збили два російських безпілотники типу "Орлан". Відомо, що це була робота нашої системи протиповітряної оборони.

Втрати ворога: актуальні дані

У Генштабі ЗСУ повідомили, що станом на 26 травня кількість ліквідованих російських окупантів зросла до 29 600.

  • Лише впродовж минулої доби російські загарбники втратили 10 танків, 22 бойові броньовані машини та 11 артилерійських систем.

Загальні втрати росіян за період з 24 лютого

  • танків – 1315 одиниць;
  • бойових броньованих машин – 3235 одиниць;
  • артилерійських систем – 617 одиниць;
  • РСЗВ – 201 одиниця;
  • засоби ППО – 93 одиниці;
  • літаків – 206 одиниць;
  • гелікоптерів – 170 одиниць;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 502 одиниці;
  • крилаті ракети – 114 одиниць;
  • кораблі /катери – 13 одиниць;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2225 одиниць;
  • спеціальна техніка – 47 одиниць.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...