"Джерел кілька": Військовий експерт пояснив, де Кремль братиме ресурси для нового наступу на Україну

Упродовж останнього тижня побільшало заяв, що окупанти можуть готувати нові наступи в майбутньому. Однак з ресурсами у них вже значно гірша ситуація, ніж була на початку повномасштабного вторгнення, передають Патріоти України.

Про це 24 каналу розповів військовий експерт Андрій Харук. За його словами, Росія має кілька джерел, які допомагають їй поповнювати ресурси. Насамперед це власне військове виробництво. Однак при нинішніх темпах втрат окупанти не встигають поновлювати ресурси у військовій техніці.

Б'ємо сучасну техніку – вони підіймають стару

Як наголосив Харук, окупанти намагаються відновити стару техніку, яка перебуває на складах. До прикладу, вони збираються відновити близько 800 танків Т-62, частина з яких вже перебуває на фронті. Українські військові, за підтвердженими по фото й відео даними, вже знищили понад 40 таких танків.

Певні джерела у них є. Інше діло, що ми вибиваємо сучасну російську техніку, а в стрій вони повертають техніку 40 – 50 річної давності. Кількісно вони компенсувати можуть, а от якісно – тут великі сумніви. Бо сучасна бойова техніка – це електроніка. А проблеми з постачанням різних компонентів нікуди не зникли, – зауважив Харук. Звісно, окупанти намагатимуться постачати потрібне обладнання контрабандою. Однак ці схеми регулярно викривають та зупиняють. Тому виробляти сучасну техніку Росії буде все складніше.

"Ситуація на межі": Буданов дав оцінку загростренню обстановки на Харківщині

вівторок, 14 травень 2024, 10:23

Наразі на фронті ситуація наближається до критичної. Українські сили зможуть укріпити свої позиції та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Про це заявив голова ГУР МО Кирило Буданов. "Ситуація на межі. Щогодини вона наближається до крит...

Свої люди? Заступник Резнікова, який погодив купівлю “яєць по 17”, отримав посаду в МЗС

вівторок, 14 травень 2024, 9:57

Колишнього заступника міністра оборони з питань фінансів та внутрішнього аудиту Ростислава Замлинського призначили послом з особливих доручень Міністерства закордонних справ., пише Центр протидії корупції. Деталі: В Центрі проаналізували декларації пос...