Джонсон готує потужну відповідь Х**лу: Велика Британія може розмістити винищувачі та кораблі у Південно-Східній Європі

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон може скерувати винищувачі та кораблі для посилення захисту Південно-Східної Європи, передають Патріоти України.

Джонсон заявив, що Велика Британія “розглядає” можливість розміщення винищувачів Typhoon Королівських ВПС і кораблі Королівських ВМС для захисту Південно-Східної Європи.

Також він нагадав, що Велика Британія готується посилити багатонаціональний батальйон НАТО під британським командуванням, розміщений в Естонії та повторив, що Велика Британія “не похитнеться” у своїй підтримці Європи і зазначив, що російське вторгнення в Україну лише посилить НАТО.

“Якщо Путін почне подальше вторгнення (в Україну — ред.), змусить цим Захід здійснити багато з того, чого він прагне запобігти”, — підкреслив Джонсон.

“Через нарощування (російських військ на кордоні з Україною — ред.) Америка, Франція, Італія та інші союзники розгортають сили на південно-східному фланзі НАТО, так само як Великобританія зміцнює північний схід”, — повідомив прем’єр-міністр Британії.

Джонсон заявив, що “найбільший пріоритет військових зусиль Британії — поєднати стримування з діалогом для деескалації цієї кризи та запобігання чергового російського вторгнення в Україну”. “Ми спостерігаємо найбільше військове нарощування в Європі з часів холодної війни, що підтверджує терміновість наших зусиль”, — зазначив він.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...