Джорджа Мелоні відреагувала на пропозицію Франції відправити війська в Україну

Прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні не підтримує відправку західних військ в Україну, бо вважає це «передвісником ескалації війни», яку веде Росія проти України. Про це вона заявила під час виступу в Сенаті напередодні саміту лідерів Євросоюзу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ansa.

«Щодо пропозиції, висунутої Францією щодо можливого прямого втручання, наша позиція не на користь цієї гіпотези, яка є приводом небезпечної ескалації, якої слід уникати за будь-яку ціну», – сказала Мелоні.

Видання зазначило, що прем'єрка розкритикувала президента Франції Еммануеля Макрона, який тиснув на канцлера Німеччини Олафа Шольца, щоб той зайняв рішучішу позицію, попереджаючи про загрозу, яку Росія становить для ЄС.

Водночас Мелоні засудила фіктивні вибори президента РФ на тимчасово окупованих українських територіях та додала, що переговори з російським диктатором Володимиром Путіним марні.

Раніше Міністр закордонних справ і віцепрем’єр Італії Антоніо Таяні заявив, що введення військ НАТО в Україну було б помилкою, адже це означатиме загрозу Третьої світової війни.

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...