Джуліані інтригами домагався звільнення посла Йованович, - американський аналітик

Андерс Аслунд також наголосив на тому, що Рудольф Джуліані не обіймає державної посади в США, а є приватним юристом.

Андерс Аслунд. Фото: Голос Америки.

Аналітик американського центру Атлантична рада Андерс Аслунд виступив з різкою критикою дій Руді Джуліані стосовно України. Зокрема, за словами Аслунда, юрист президента США долучився до звільнення посла США в Україні Марі Йованович, передають Патріоти України.

"Руді Джуліані через різні інтриги домагався звільнення в Україні зразкового посла Марі Йованович за два тижні, що просто обурює", - заявив Аслунд в коментарі журналістці української служби "Голосу Амерки" Тетяні Ворожко.

Він також наголосив на тому, що Джуліані не обіймає державної посади в США, а є приватним юристом. "Руді Джуліані є приватним юристом Дональда Трампа. У нього немає жодної офіційної посади, - говорить аналітик. - Руді Джуліані ніколи не зміг би пройти будь-яке схвалення в Конгресі через своїх міжнародних клієнтів, яких він відмовляється назвати", - стверджує він.

Серед клієнтів Джуліані Аслунд назвав мера Харкова Геннадія Кернеса. Аслунд також назвав абсурдними звинувачення проти колишнього віце-президента Джо Байдена, діяльність якого привернула увагу Джуліані.

"Єдиним моментом є те, що віце-президент Байден цілком у згоді із міжнародним консенсусом, домагався звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, який загалом сприймається як повністю корумпований, а під час перебування на посаді Генеральний прокурор не проводив жодного серйозного розслідування чи переслідування", - заявив Аслунд, наголосивши, що теперішній генеральний прокурор Луценко пішов тим саме шляхом. Аслунд закликав новообраного українського президента Володимира Зеленського не зустрічатись з Джуліані.

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...

У Франції призначили суд над "подружкою Путіна"

четвер, 28 березень 2024, 9:33

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien. "Ле Пен пос...