"Дзвінки з військкомату - це провокації спецслужб України": У РФ заявили, що не проводять мобілізацію

У Міноборони РФ заявили, що не проводять приховану мобілізацію у державі-агресорі. Масові дзвінки, які надходять росіянам, що перебувають у запасі, там назвали "провокацією українських спецслужб". Згідно із заявами МО РФ, дзвінки нібито надходять із території України. Про це із посиланням на заяву представника оборонного відомства Ігоря Конашенкова повідомляє російське агентство Interfax, передають Патріоти України.

Росіянам, які перебувають у запасі, вже кілька днів масово надходити дзвінки з викликом у військові комісаріати. Це дало підставу запідозрити, що керівництво РФ почало приховану мобілізацію.

Однак у Міністерстві оборони РФ 26 березня заявили, що нібито не викликають чоловіків у військкомати. А дзвінки, про які повідомляють громадяни країни-агресора – "фейкові" та є "провокацією українських спецслужб".

"Протягом останніх днів багатьом громадянам Росії чоловічої статі надійшли фейкові телефонні дзвінки, в яких голос автовідповідача повідомляє про їхній виклик у військовий комісаріат. Усі подібні фальшиві дзвінки здійснюються з території України, абсолютно не відповідають дійсності і є провокацією українських спецслужб", - заявив Конашенков. .

Він також запевнив журналістів, що громадян, які перебувають у запасі, у військкомати не викликають і не планують цього робити. При цьому українські та західні розвідки мають іншу інформацію. На тлі нищівних втрат особового складу "друга армія світу" зазнає величезної нестачі живої сили. З метою відновити хоча б відносну боєздатність задіяних у війні в Україні підрозділів, у РФ розпочали приховану мобілізацію військовослужбовців запасу та намагаються зібрати найманців за межами держави-агресора, зокрема, у Сирії.

Процес призову офіцерів запасу, а також рядового та сержантського складу з числа військовозобов'язаних стартував не пізніше 24 березня, а можливо, і раніше.

Поперлись нагло, на авось: На Покровському напрямку ворог вирішив раптовим броньованим ударом пробити українську оборону (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:05

Російська окупаційна армія не припиняє атакувати на Покровському напрямку для захоплення нових територій. Ворог активно застосовує піхоту та бронетехніку. У свою чергу українські захисники завдають ворогові втрат і зривають спроби прорвати оборону, інф...

Чекає лише смерть: Нацгвардія показала, як вибиває росіян з лісосмуг у Харківській області (відео)

неділя, 19 травень 2024, 17:38

Росіяни, наступаючи у Харківській області, намагаються ховатись від українських дронів у лісосмугах. Але бійці Нацгвардії вибивають ворога і з них. Так, у Харківській області ворог намагається переховуватись від розвідувальних та ударних БПЛА використо...