Дзвіночок "Слузі народу": Блінкен у Києві закликав Україну не стати схожою на Росію

Держсекретар США дав сигнал про що говоритиме на найближчій зустрічі з Володимиром Зеленський, даючи змогу як слід підготуватись давати відповідь на давно поставлені колективним Заходом питання щодо реформ

14 травня Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Київського політехнічного інституті імені Ігоря Сікорського у своїй промові наголосив, що Україні потрібно не лише перемогти РФ, а й також здолати корупцію всередині країни, щоб не "стати схожою на Росію".

Блінкен закликав владу України до продовження реформ із тим, щоб вони не лише ухвалювались, а й втілювались та мали відчутний вплив на життя людей.

"Це означає викорінення лиха корупції раз і назавжди. Перемога України на полі бою не дасть їй стати частиною Росії. Перемога у війні з корупцією не дасть Україні стати схожою на Росію", – наголосив дерєсекретар.

Він зокрема підкреслив, що російський правитель Владімір Путін намагається використати корупцію, щоб посіяти розбрат в Україні, й попри помітні досягнення в боротьбі з нею "вісім із десяти українців усе ще вважають, що є закони, писані для еліт і закони для інших".

"Оборона України від корупції має бути такою ж міцною, як і її військова оборона", – додав Блінкен, навівши серед прикладів такої оборони незалежні суди, вільні ЗМІ, антикорупційну інфраструктуру та проведення вільних і чесних виборів.

Під час виступу державний секретар США також розкрив деталі майбутньої двосторонньої угоди про безпеку з Україною.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок, 14 травня, розпочав свій візит до України. Заплановані зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...