Ефект флюгера: Міноборони знов прозвітувало стосовно повістки на мобілізацію рядовому запасу, діловоду Зеленському В.О.

Міністерство оборони спростувало свою попередню інформацію про призов за мобілізацією теперішнього верховного головнокомандувача України в 2014-2015 роках.

Військове відомство на численні запити політиків та журналістів дало офіційну відписку у скандальній справі, зазначають Патріоти України. Відповідь підписав начальник управління персоналу - заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил Геннадій Долгашов.

Перед цим видання "Українські Новини" запросило у Міноборони інформацію про те, чи оголошувався в розшук Зеленський у зв'язку з тим, що він не з'явився до військкомату за повістками для призову за мобілізацією 15 квітня 2014 року, 23 червня 2014 року, 15 серпня 2014 року, 10 травня 2015 року.

Така інформація щодо повісток була оприлюднена прес-службою Міноборони 13 квітня поточного року у відповідь на депутатські запити депутатів Верховної Ради Юлія Мамчура, Олександра Бригинця (обидва - "Блок Петра Порошенка"), Тетяни Чорновол і Михайла Бондаря (обидва - "Народний фронт").

У відповідь на запит "Українських Новин" Міноборони засвідчує, що Зеленський перебуває на військовому обліку в Металургійно-Долгинцівському військкоматі Кривого Рогу Дніпропетровської області.

За результатами медкомісії він визнаний придатним до військової служби, має військово-облікову спеціальність "діловод діловодства".

"Військову службу в Збройних Силах не проходив, на військову службу за мобілізацією протягом 2014-2015 років не призивався", - сказано у відповіді міністерства.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...