"Ефект несподіванки - і є успіх": Прорив у Курську область може бути не єдиним "сюрпризом" для окупантів, - експерт

Можливо, що прорив ЗСУ у Курській області - не єдиний "сюрприз", який був підготовлений окупантами. Однак у плануванні таких операцій визначальним фактором є наявність необхідної кількості ресурсів, передають Патріоти України.

Про це заявив колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов у коментарі до матеріалу РБК-Україна "Вразливе місце. Як на фронті позначився місяць Курська та які ризики стоять перед ЗСУ".

Селезньов не має ілюзій щодо нових можливих наступальних дій. Він пояснив, що для цього потрібні ресурси.

Співрозмовник також зазначив, що за деякими даними, кількість задіяних українських військ досягає під час подібних операцій максимум 10-12 тисяч.

"Не думаю, що варто розраховувати на похід на Москву. Як на мене, навіть Курську нічого не загрожує. А ось утримання буферної зони - це очевидно", - каже експерт.

Раніше у коментарі для РБК-Україна воєнний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко звернув увагу на частину інтерв'ю президента України Володимира Зеленського для NBC News, де той заявив, що не хоче розкривати всі карти щодо майбутніх операцій ЗСУ.

"Ефект несподіванки - і є успіх", - сказав тоді голова держави.

Мусієнко зазначив, що додаткові дії можуть все ж таки плануватися.

"Ось це дуже цікаво. Можливо, плануються додаткові дії, і ми їх побачимо", - додав він.

Водночас Селезньов не виключає, що прорив у Курську область можливо не єдиний "сюрприз", підготовлений окупантами.

"Але, звичайно, дізнаємося ми про це постфактум. Хоча я все ж таки переконаний, що фактор ресурсів є ключовим. У головкома Олександра Сирського можуть бути задуми будь-якого рівня грандіозності. Але без необхідних ресурсів все залишиться на рівні очікувань", - вважає він.

Москва постаралась? Трамп пообіцяв Маску посаду в разі перемоги на виборах

субота, 7 вересень 2024, 0:30

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп стверджує, що в разі перемоги на виборах він створить комісію із ефективності уряду на чолі із мільярдером Ілоном Маском. Про це повідомляє Reuters із посиланням на промову колишнього ...

"Ми стикаємося з відсутністю достатньої кількості систем ППО": Експерти пояснили, чому РФ "засипає" Київ ракетами і скільки це може тривати

п’ятниця, 6 вересень 2024, 23:58

Російська Федерація вранці 2 вересня завдала масованого удару балістикою та крилатими ракетами по Києву. Уламки впали в різних районах, повідомляється про не менше трьох постраждалих, передають Патріоти України. РБК-Україна з'ясовувало, чому росіяни ви...