Ефектний розгром ЗСУ російської колони під Новомихайлівкою вказує на ширші проблеми окупантів, - ISW

Провоєнні російські блогери продовжують концентрувати увагу на недавньому безуспішному наступі ЗС РФ біля Новомихайлівки на Донеччині (Маріїнський напрямок). Вони наголошують на розбіжностях, які він викликав в інформаційному просторі, що вказує на ширші проблеми зі здатністю російських військових адаптуватися на фронті в Україні. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW), передають Патріоти України.

Аналітики вказали на розчарування, в яке впали пропагандисти після вражаючого успіху 72-ї бригади ЗСУ 30 січня, коли воназнищила колону техніки окупантів.

Так, 3 лютого один із російських блогерів заявив, що "справжні патріоти" відреагували на кадри невдалого наступу армії РФ із критикою та розчаруванням. Сам він розкритикував цих "зрадників", зокрема, "експертів", які часто відвідують телешоу кремлівського пропагандиста Володимира Соловйова. За його словами, вони в ефірі росТБ стверджували, що ЗС РФ мають достатні запаси систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) та радіостанцій, щоб відбити українські FPV-дрон

У відповідь блогер, посилаючись на особисті бесіди з російськими військовослужбовцями на передовій, заявив, що подібні твердження "експертів" не відповідають дійсності, а російські командири на фронті вважають подаровані радіостанції більш цінними, ніж надані державою танки та бойові машини піхоти через брак радіообладнання.

Декілька інших його колег поскаржилися, що російське "вище керівництво" (найімовірніше, найвище командування) навряд чи прочитає їхню стурбованість щодо використання ЗСУ дронів, і попередили, що багато російських військовослужбовців загинуть через перевагу українських БПЛА на лінії фронту. Вони назвали цю проблему "першою" з найбільших проблем Росії на цей момент.

"Готовність російських блогерів постійно концентруватися на цій конкретній події примітна, оскільки їхня стурбованість нездатністю російських сил адаптуватися в Україні, мабуть, більша, ніж їхня турбота про власну особисту безпеку, враховуючи арешти кількох критично налаштованих голосів в інформаційному просторі та блогерів у 2023 році", – наголосили в ISW.Там вказали, як депутат московської думи Андрій Медведєв "високо оцінив" висловлювання диктатора Володимира Путіна від 2 лютого про те, що безпілотники є "ахіллесовою п'ятою" ЗС РФ, і заявив, що коментар Путіна демонструє "його поінформованість" про те, що відбувається на фронті, та його розуміння сучасної війни.

На думку депутата, визнання Путіним переваги українських дронів на фронті доводить, що він "не боїться обговорювати проблеми та помилки РФ", а також не вірить, що конструктивна критика російських операцій в Україні є неправильною і "не завадить Росії перемогти Україну".

Декілька пропагандистів ухопилися за дискусію навколо відеозапису невдалого наступу окупантів на Новомихайлівку, щоб довести, що російські джерела не повинні цензурувати конструктивну критику російських військових. Тому заява Путіна від 2 лютого, припустили аналітики, підтримує їхні аргументи проти самоцензури.

Російський диктатор раніше сигналізував про свою "чутливість до стурбованості" російськими операціями в Україні серед блогерів, зокрема під час форуму "пряма лінія" 14 грудня, коли виділив тактичну та оперативну ситуацію у Кринках на східному березі Херсонської області – районі фронту, на якому раніше також дуже гостро зосереджувалися російські блогери.

"Нинішня заява Путіна припускає, що російське військове та політичне керівництво може відчувати занепокоєння з приводу здатності російських збройних сил адаптуватися та відновити маневреність на полі бою", – підсумували в ISW.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...