Ефекту нуль: У Defense Express пояснили, чому Іран зазнав провалу під час ракетної атаки на Ізраїль

Іранська атака на Ізраїль у вівторок, 1 жовтня, завершилась «нульовим результатом» попри те, що Тегеран зробив висновки зі своєї попередньої нерезультативної атаки 14 квітня, передають Патріоти України.

Як пише Defense Express, під час минулої масованої атаки у квітні Іран використав тактику комбінованого удару і запустив 130 шахедів, 30 крилатих та 120 балістичних ракет, а цього разу — лише 181 балістичні ракети, запущені декількома хвилями. Уся атака тривала близько 30 хвилин.

«І хоча перші відео з Ізраїлю формували враження, що протиракетна оборона країни проламана, результат виявився зовсім інший», — йдеться у матеріалі.

Офіційно Ізраїль повідомив, що у результаті удару загинула одна особа — палестинець у секторі Газа. При цьому його смерть пов’язана навіть не з вибухом, а з тим, що чоловік вийшов з укриття раніше відбою тривоги, і на нього впала частина перехопленої іранської ракети. Крім того, два громадянина отримали поранення.

Ще одна ракета уразила будівлю школи у місті Гадере у центральній частині Ізраїлю, і ще одна — впала в 400 метрах від штаб-квартири "Моссада". При цьому навіть поруч припарковані автомобілі залишились відносно цілими.

Defense Express пише, що сам факт того, що протиракетна оборона Ізраїлю «пропустила» деякі балістичні ракети є цілком закономірним, оскільки Іран запустив досить багато цілей, а "Залізний купол" не призначений для відбиття балістичних ракет, хоча і може «доопрацьовувати» по уламках.

Також зазначається, що точність ракет, запущених Іраном, була недостатньою. Крім того, ракети мали невелику бойову частину, яка вибухає після того, як ракета встигла «заритися» в землю на декілька метрів.

«Такий підрив буде доволі ефективним у випадку потрапляння у будівлю, але для цього необхідно забезпечити відповідну точність, чого іранцям так і не вдалось», — пояснили аналітики.

Вони також припустили, що Іран може запросити у РФ системи навігації для ракет, які дозволять неточність, або змоделювати завдання аналогічного удару балістичними ракетами із ядерним спорядженням, для яких невелика точність буде достатньою.

Треба діяти: Україна просить трибунал в Гаазі зобов’язати Росію демонтувати Керченський міст

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 9:50

Україна закликала Арбітражний трибунал в Гаазі, який розглядає справу про порушення Росією Морської конвенції ООН, зобов'язати РФ демонтувати незаконно збудований Керченський міст, передають Патріоти України з посиланням на "Укрінформ", який цитує вист...

До втечі непогано підготувався: Як живе у Лондоні нардеп-утікач Дмитрук

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 9:32

Народний депутат-утікач Артем Дмитрук разом з сім'єю оселився у Лондоні у дорогому житловому комплексі Vista Chelsea Bridge. Він міняє спортзали та розважається з дітьми. Про це йдеться в сюжеті Bihus.Info, передають Патріоти України. Як встановили жур...