Ефективність українських дронів серйозно впала за рік: Німецький експерт вказав на проблеми

На війні в Україні частка успішних операцій ударних дронів ЗСУ нині становить близько 10%, тоді як рік тому це було 40%. Про це сказав виданню BILD німецький військовий експерт, передають Патріоти України.

Він назвав "нехорошою" ситуацію на Донеччині, оскільки окупанти наступають і можуть "обійти з флангу українських захисників або навіть вдарити їм у тил". Така загроза існує, наприклад, у районі Бахмута або Торецька.

Інший військовий експерт, який воював у складі ЗСУ, сказав виданню, що "велика проблема в тому, що ЗС РФ стають дедалі кращими у використанні глушилок, що створюють радіоперешкоди".

"Працювати дронами-камікадзе стає дедалі складніше, тому що спочатку потрібно шукати дірки в російській системі придушення радіочастот. Це означає, що все менше дронів досягають цілі", - пояснив він ситуацію.

"Головна проблема в тому, що за два роки росіяни навчилися правильно використовувати свої ВПС. Вони скидають на нас тисячі бомб щомісяця, завдаючи величезної шкоди. Російська тактика бомбардувань не дозволяє нам захищати населені пункти. Тому що солдатам потрібні позиції, щоб захищати їх. А бомбардувальники РФ заздалегідь руйнують дев'ять будинків із десяти й тому прекрасно знають, що ми сидимо в підвалі останнього. Саме на ньому вони концентрують прицільний вогонь", - розповів виданню офіцер ЗСУ.

ЗСУ роботи менше: Під Волгоградом розбився російський винищувач Су-34

субота, 27 липень 2024, 16:15

Сьогодні, 27 липня 2024 року, винищувач Су-34 впав у Волгоградській області РФ. Про це повідомило Міноборони РФ, інформують Патріоти України із посиланням на російську пропагандистську агенцію новин "РИА-Новости". . Як переконує Міноборони РФ, літак у...

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...