Ефективно і компактно: З'явилася лазерна зброя для знищення роїв БПЛА (фото)

Компанія Raytheon UK готується до випробувань системи високоенергетичної лазерної зброї, здатної знищувати безпілотники. Про ценаписало медіа Global Defence Technology, передають Патріоти України.

Raytheon презентувала свою систему на виставці DSEI-2023 у середу, 13 вересня. Вона являє собою високоенергетичну лазерну систему протидії БПЛА потужністю 15 кіловатів, встановлену на британській бронемашині Wolfhound, яка здатна знищити рій із трьох безпілотних літальних апаратів.

"Безмежний" магазин, що перезаряджається, і нульове логістичне навантаження системи різко контрастують з іншими технологіями. На інших рівнях ППО вартість експлуатації значно перевищує вартість БПЛА, для боротьби з яким вони призначені. При цьому ціна окремих ракет ППО вища, ніж вартість боєприпасів, що баражують, або перепрофільованих комерційних дронів. Тому в Raytheon задумалися про створення бюджетного засобу ураження дронів, котрі, як показує війна в Україні, почали відігравати дедалі серйознішу роль у бойових діях сучасності.

Результатом такої роботи стала їхня новітня лазерна система, постріл з якої, за словами директора з розвитку бізнесу компанії Джеффа Ньюсома, "коштує, як чашка кави".Raytheon взяла перевірену технологію — свою мультиспектральну систему наведення, 6 тисяч одиниць якої вже беруть участь у бойових діях — і помістила спрямовувач променя для високоенергетичної системи в перевірену в боях виробничу систему.

Високоенергетична лазерна система Raytheon вирізняється компактністю і портативністю, що дає змогу використовувати її на різних платформах і легко взаємодіяти з іншими системами ППО. Вона оснащена глибоким магазином, що перезаряджається, і вимагає мінімальної логістичної підтримки, що робить її економічно ефективним і практичним вибором для захисту військових об'єктів і критичної інфраструктури, а також оперативної протидії загрозам. Система забезпечує велику кількість пострілів і неперевершену точність, являючи собою доступну альтернативу звичайним боєприпасам.Свою високоточну лазерну систему інженери вирішили встановити на бронемашину Wolfhound. На їхню думку, саме ця колісна техніка здатна ефективно доповнювати створену зброю.

Численні польові випробування, зокрема проведені в умовах сильної спеки, холоду, дощу, мокрого снігу та снігу, підтвердили, що система високоенергетичної лазерної зброї відповідає своїм вимогам. Ця система ефективно виявляла, відстежувала, націлювала і знищувала десятки цілей безпілотників протягом чотирьох днів навчань, які відбулися у США на початку 2023 року.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...