Ейдман пояснив, чому Путін істерично боїться втрати Криму, а американці не поспішають давати зброю ЗСУ

Американці не дурні, вони не хочуть ескалації ситуації, тому не постачатимуть Україні далекобійну зброю, необхідну для того, аби зруйнувати Кримський міст. Про це під час чату на Главреді розповів соціолог, публіцист, автор книг ("Система Путіна", "Нова національна ідея Путіна", тощо) Ігор Ейдман, передають Патріоти України.

"Американці - не дурні, вони не хочуть ескалації ситуації, тому не постачають Україні далекобійну зброю. Вони розуміють, що Путін – абсолютний псих і маніяк, і, якщо щось подібне станеться, то він може викинути що завгодно. Путіна краще душити повільно і поступово, що американці й роблять. Вони намагаються його поступово позбавляти ресурсів, придушувати, щоб в якийсь момент він просто дематеріалізувався. Так видавлюють гнійний чиряк: на нього поступово тиснуть-тиснуть, поки в якийсь момент не бризне гній - і чиряк дематеріалізується", – зазначив експерт.

За словами Ейдмана, різкі рухи, такі як руйнування Кримського моста, можуть "надати непередбачуваний ефект, тому краще тиснути Путіна поступово".

Експерт вважає, що "Крим в хворій голові Путіна – це якась особлива точка". "Я застав радянський час і пам'ятаю, що Крим в колективному несвідомому росіян чомусь завжди був болючою точкою. Якщо виражатися фрейдистською мовою, мовою психоаналізу, то для багатьох росіян акт втрати Криму був схожий на кастрацію. Побутував такий міф, легенда, що Хрущов овечими ножицями відрізав у росіян їхній ерегований Крим, і вони після цього стали неповноцінними. Цю маячню я чув зі шкільних років. "Хрущов віддав Крим хохлам", – так говорили не мої родичі (мої родичі-інтелігентні люди), але в школі від менш інтелігентних товаришів я це чув неодноразово. А Путін якраз із середовища людей з не дуже високим рівнем культури, з бидловатого плебсу. Цей бидловатий плебс завжди плакав щодо Криму", - повідомив він.

"Ось Путін і вирішив, що, анексувавши Крим, він повернув Росії чоловічу силу, і тепер Російська імперія знову все може і готова згвалтувати будь-якого сусіда. Тому для Путіна втрата Криму або якісь погрози півострову особливо болючі. Якщо вдарити по Криму або мосту, то істерія Путіна може зашкалити. Головна небезпека - це, природньо, ядерна зброя, але не тільки вона. Можливі й криваві бомбардування, тощо. При тому, що вже скоєно безліч жахливих злочинів, ще є куди "рости", - підсумував Ігор Ейдман.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...