"Ейфорії, що завтра закінчиться немає": Садовий спрогнозував, як довго триватиме активна фаза війни

Війна в Україні, яку розпочала Росія на чолі з диктатором Володимиром Путіним, може тривати в тій чи іншій фазі десь до кінця літа. Таку думку міський голова Львова Андрій Садовий висловив в інтерв'ю УП, передають Патріоти України.

"Я думаю, що ця війна буде тривати в тій чи іншій фазі десь до кінця літа. Можливо, наступні місяці буде складно. Можливо, літом трохи буде спокійніше. У будь-якому разі ми повинні виходити на якийсь документ, так? Тут відповідальність, звичайно, президента. Я думаю, він якнайкраще володіє ситуацією, знає всі нюанси і має легітимне право ухвалювати всі важливі рішення", - сказав Садовий.

Мер Львова зазначив, що в нього "немає такої ейфорії, що завтра закінчиться" війна. "Якщо до вересня така гостра фаза закінчиться, то це буде добре", - уточнив він. Після вересня, на його думку, можливо, буде якийсь часовий перепочинок.

"Але скільки він буде – важко передбачити. Може, тиждень, може, місяць, може, рік. Може, трішки більше. Це залежить, як світ акцептує завершення активної фази війни. Тому що сьогодні російська агентура у всьому світі починає закидувати такий наратив, що Росія не може програти. А ми повинні дати чітке розуміння, що Росія програє цю війну, і вона її програє. І керівництво Росії має тотально змінитися. Тому що люди, які завдали такого болю нашій країні, взагалі цивілізованому світу, не мають права більше приймати жодні рішення і сидіти за одним столом з тими, хто приймає рішення з точки зору світового порядку. Тепер всі світові організації мають переосмислити свою роботу", - підсумував він.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...