Екіпаж відмовляється відкрити трюм: Південна Корея перехопила вантажний корабель, який ішов із КНДР у Росію

Південна Корея затримала судно, яке підозрюють у порушенні санкцій ООН щодо Північної Кореї. Про це повідомляє інформагентство Yonhap, посилаючись на джерела, передають Патріоти України.

У матеріалі зазначається, що, за даними джерел, 3000-тонний вантажний корабель DEYI прямував з Північної Кореї через Китай до Росії і був затриманий у водах Йосу на півдні Корейського півострова.

На борту корабля перебували 13 людей, включно з китайським капітаном та іншими китайськими та індонезійськими членами екіпажу, пише Yonhap.

У виданні також повідомляють, що берегова охорона Південної Кореї перемістила корабель і пришвартувала його у водах біля південно-східного порту Пусан після того, як члени екіпажу відмовилися зупинити судно.

«Наш уряд у тісній співпраці із США проводить розслідування щодо ймовірного порушення відповідним судном резолюцій Ради Безпеки ООН щодо Північної Кореї», — зазначив представник МЗС Південної Кореї.

Yonhap News Agency додає, що наразі невідомо, чи судно порушило санкції. Як зазначається, влада Південної Кореї не може перевірити, що саме перевозиться кораблем, адже екіпаж відмовляється відкрити вантажний трюм.

Резолюція ООН 2397, яка була ухвалена в 2017 році, дозволяє країні затримувати, оглядати та конфісковувати будь-яке судно у своїх територіальних водах, яке підозрюється у веденні забороненої діяльності з Північною Кореєю.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...