"Екіпаж збитого лайнера від маршруту не відхилявся": У МАУ звинуватили Іран в брехні

Екіпаж лайнера працював в рамках своїх повноважень і тримав зв'язок з диспетчерською аеропорту Тегерана.

"Міжнародні авіалінії України" виконала зліт з аеропорту Тегерана згідно з правилами, відхилення від маршруту не було, передають Патріоти України.

"Я приєднуюся до президента країни з вимогою беззастережно взяти на себе відповідальність за те, що сталося. Без всяких "але", - сказав віце-президент МАУ по польотної роботи Ігор Сосновський на брифінгу в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Екіпаж лайнера працював в рамках своїх повноважень і тримав зв'язок з диспетчерською аеропорту Тегерана. "Це був звичайний рейс Тегеран-Київ. Люди прийшли на літак, підготували його, отримали дозвіл на запуск двигунів. Виходили з району аеродрому згідно дозволів авіадиспетчера", - сказав він.

Після зльоту екіпаж вийшов на зв'язок, тоді як іранці заявляли, що вони не вийшли. Глава агентства цивільної авіації Ірану, заступник міністра доріг та міського розвитку Алі Абедзаде заявляв, що у момент катастрофи повітряний простір над Іраном був безпечним. У ньому перебували десятки внутрішніх і закордонних рейсів. Країна мала повну координацію дій між військовим і цивільним секторами в Ірані. Імовірно український літак відхилився від курсу.

Джерело: Gazeta.ua

"У Росії немає ресурсу захопити Часів Яр у квітні": Військовий експерт оцінив плани і можливості ворога

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Після окупації Авдіївки російські окупанти націлились на ще одне місто в Донецькій області. Йдеться про Часів Яр. Але військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко заявив, що РФ ризиковано проводити наступальні дії на Ч...

Під прицілом: Основні зусилля під час нічної атаки окупанти направляли на Івано-Франківськ, - речник Повітряних сил

четвер, 18 квітень 2024, 17:30

Головною метою росіян під час нічної атаки став Івано-Франківськ. Російські дрони, маневруючи, намагалися здійснити атаку на обласний центр Прикарпаття. Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти України...