Еколог прокоментував істерику Москви щодо потерпання Херсонщини через водну блокаду Криму

На самому півострові катастрофа почалася тоді, коли там вирішили будувати велике хімічне підприємство, а сьогодні видно наслідки, про які українські вчені говорили ще в 2001-му.

Еколог і захисник природи Володимир Шелудько заявив, що інформація про заболочування земель в Херсонській області через водну блокаду Криму, озвучена депутатом Держдуми від так званого "Кримського регіону" Михайлом Шереметом, - вигадка, передають Патріоти України.

Відомості про заболочування - "вигадка самопроголошеної влади Криму, щоб вкусити Україну", - розповів експерт. За словами співрозмовника, Крим вже спіткала екологічна катастрофа, яка до цих пір не вирішена, а тільки посилюється. "... починаючи з 24 серпня 2018 року відбувалися викиди шкідливих хімічних речовин в повітря. Джерелом викиду став завод Кримський Титан. А свою роль зіграла погода - відсутність опадів і спека", - зазначив еколог.
Шелудько додав, що через викиди постраждали жителі ряду населених пунктів півострова, зокрема, Армянська та Красноперекопська. "Люди отримали захворювання дихальних шляхів - пневмонію, опіки слизових оболонок носа і рота", - заявив він.
"Я не буваю в Криму. Але те, що відбувається сьогодні з Кримським Титаном, не пов'язане з водою. Причина, в роботі хімічного підприємства, яке Фірташ (олігарх Дмитро Фірташ - Ред.) передав підконтрольній Росії "кримській владі". І зараз ситуація залишається такою, підприємство працює, десь воно отримує сировину - ільменіт", - сказав співрозмовник.

Еколог додав, що на підприємство нікого не пускають, тому туди, можливо, щось ще поставляють. "І тому посилюється те, що було всі ці роки - неконтрольовані викиди. І якщо вірити джерелам, сьогоднішній так званий "кримський уряд" штрафує їх за ці викиди. Але вони нікому не підкоряються в тому ж Криму", - підкреслив експерт.

Співрозмовник вважає, що на півострові катастрофа почалася тоді, коли там вирішили будувати велике хімічне підприємство, а сьогодні видно наслідки, про які українські вчені говорили ще в 2001-му. "Але, вивчивши протягом трьох років ситуацію в містах і селах навколо Кримського Титана, вони говорили, що жити там не можна - села потрібно відселяти або закривати підприємство. А пройшло вже 18 років, і стало ще гірше. Але не варто забувати, що люди, українці, живуть по обидва боки Перекопу, що на кримській землі, що в Херсонській області. і куди вітер дме - там людей і труїть", - попередив еколог.
Джерело: Главред

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...