"Економічне бронювання" для злочинців при владі: "Слуга народу" Іонушас хоче провести законопроєкт, що дозволить корупціонерам "відкупитися" від суворого покарання, - Шабунін

Сергій Іонушас

Голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас хоче на засіданні комітет швидко розглянути законопроєкт Кабміну №11340, який дозволить фігурантам корупційних злочинів "відкупитися від відповідальності". Про це у Facebook повідомив глава ЦПК Віталій Шабунін, передають Патріоти України.

"Голова правоохоронного комітету "слуга" Іонушас знову "чудить". Сьогодні він запланував засідання правоохоронного комітету парламенту, де планує "по швидкому" провести урядовий законопроєкт №11340. Він дозволить фігурантам корупційних злочинів банально відкупитися від суворого покарання. Наприклад, може дозволити вийти "сухими з води" олігархам Коломойському і Бахматюку. Все це в рамках угод про визнання винуватості", - пояснив він.

За словами Шабуніна, зараз, щоб укласти таку угоду та зменшити собі покарання за особливо тяжкий злочин, обвинувачені мають "здати" спільників або розповісти про інші злочини.

"Законопроєкт від уряду ж дозволить фігурантам просто відшкодувати збитки за свої дії та отримати штраф замість ув’язнення. Відкупитися від відповідальності таким шляхом зможуть і організатори корупційних схем та ТОП посадовці.

Нагадаю - через Іонушаса раніше Рада НЕ скасувала повністю "правки Лозового", через що ми з вами запускали рекордну петицію", - додав глава ЦПК.

Велика небезпека: Є припущення, що ворог зробив переорієнтацію з крилатих ракет на балістичні, - Defense Express

середа, 18 вересень 2024, 16:59

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков припустив, що росіяни могли зробити переорієнтацію виробничих потужностей із крилатих ракет на балістичні. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Якщо ми г...

Встановлено рекорд? Коваленко розповів, скільки fpv-дронів і "Шахедів" запустили росіяни у вересні

середа, 18 вересень 2024, 16:24

Застосування російськими окупаційними військами Shahed-131/136 (Гербера), fpv-дронів і ББ «Ланцет» за два тижні вересня проаналізував Олександр Коваленко, передають Патріоти України. За два тижні вересня 2024 року російські окупанти застосували 555 дро...