Економіка не витримає: Путіну не буде чим годувати своїх солдатів, - Жданов

Країна-агресор Росія не може оголосити загальну мобілізацію, це рішення вже запізнилося. Кремлю не буде чим годувати і в що вдягати нові тисячі солдатів. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю "Обозревателю" висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"На нинішній день ми навіть зацікавлені в тому, щоб Путін вийшов і сказав: я оголошую мобілізацію, але поїзд мобілізації пішов давним-давно", – зауважив він.

За оцінками експерта, загальна мобілізація на тлі невдач армії Росії у війні з Україною та колосальних втрат спричинить соціальний вибух і буде розцінена як визнання поразки. Крім того, проти неї виступить оточення глави Кремля Володимира Путіна.

"Особливо зараз, коли поранені інваліди цієї війни повернулися додому, коли в містах ростуть алеї на цвинтарях, де заборонено писати, що людина загинула на війні. Люди всі чудово розуміють, сарафанне радіо працює", – констатував Жданов.

Він додав, що загальної мобілізації не витримає економіка країни-агресора. "Чим їх озброювати, у що одягати, чим годувати? Їм ще й гроші треба платити".

"Сьогодні вони намагаються вербувати у приватні військові компанії зеків за мінімальну оплату, тому що найманців вони вже не можуть утримувати за ті гроші, які вони пропонують. Часткова мобілізація, може, могла б допомогти, але її треба було оголошувати в березні місяці та називати війну війною", – резюмував експерт.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...