Економіка Росії перебуває у "катастрофічній" ситуації, Путін намагається це приховати

Економіка Росії "катастрофічно" страждає через розв'язану війну проти України. При цьому президент РФ Володимир Путін намагається приховати реальну ситуацію. Про це повідомляє видання The Telegraph. Аналітики Єльського університету кажуть, що імпорт "звалився", Росія втратила компанії, на частку яких припадає близько двох п'ятих ВВП, передають Патріоти України.

Тиск підштовхує Путіна до "нестійких, радикальних" фіскальних та монетарних інтервенцій, йдеться в доповіді, де стверджується, що "кремлівські фінанси знаходяться в набагато, набагато важчому становищі, ніж прийнято вважати".

У звіті Єльського інституту керівників вищої ланки йдеться, що це "один із перших всебічних економічних аналізів" стану російської економіки через п'ять місяців після вторгнення в Україну.

Це спростовує твердження про те, що Захід, де багато країн борються з зростаючою інфляцією, викликаною війною, програє Росії у війні на економічне виснаження, розв'язане безпрецедентними санкціями.

Аналітики на чолі з професором Джеффрі Зонненфельдом кажуть, що економічна шкода Росії набагато більша, ніж багато хто на Заході думає. Кремль скоротив кількість офіційних випусків даних, які він випускає після вторгнення та подальшої негативної реакції у спробі приховати наслідки.

"Після вторгнення економічні звіти Кремля ставали все ретельніше відібраними, вибірково відкидаючи несприятливі показники та публікуючи лише сприятливіші", – пишуть аналітики. Було встановлено, що звільнення понад 1000 компаній з Росії призвело до скорочення доходів та інвестицій на суму, що перевищує 600 мільярдів доларів, що становить близько 40 відсотків російського ВВП.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...