Економлять ракети та коригують маршрути дронів: Гуменюк розповіла, як окупанти підбирають тактику обстрілів

Керівниця пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк сказала, що російські окупанти шукають нові тактики повітряних атак на українські міста, щоб обходити нашу ППО. Останнім часом вони почали коригувати маршрути рухів ракет та дронів, передають Патріоти України.

Вони використовують дані про місцевість і можуть спрямовувати повітряні цілі, наприклад, по річках, де їх важче виявити. Про це вона сказала в ефірі каналу "Украина сейчас" у неділю, 16 липня.

"Ми вже спостерігаємо певне коригування маршрутів рухів, маневрування ракетами та "Шахедами". Використання особливостей місцевості, у тому числі русла річок, прибережна територія – там де не такі помітні вони для ППО", – сказала представниця ОК "Південь".

Гуменюк додала, що часто окупанти використовують тактику змішаних атак – спочатку запускають із різних напрямків групи ударних дронів, а потім ракети. Таким чином ворог розраховує, що ракети можуть прослизнути повз ППО та досягти цілі, проте українські військові "спрацьовують на всі сто".

Змішані атаки росіян пов'язані з тим, що вони підбирають тактику, як обійти сучасні системи ППО України, як заощадити свої ресурси та завдати максимальних збитків. Також вони хочуть послабити нашу ППО.

Гуменюк також зазначила, що повітряні атаки російських військ триватимуть – кількість ракет і дронів у РФ все ще велика, тим більше, що в країні-агресорі продовжується їхнє виробництво. Однак Україна підвищує ефективність ППО, щоб протистояти обстрілам.

"Сила України перевищила всі очікування, але членом НАТО та ЄС їй не бути": Орбан знов наробив одіозних заяв і не лише про нашу країну

субота, 27 липень 2024, 23:59

Україна наразі довела всьому світові, що вона - сильна держава, яка "успішно і з безпрецедентною силою" протистоїть РФ. . Про це прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан сказав у програмному виступі у літньому таборі Тушваньош у Румунії, інформують Патрі...

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...