Економити на Москві і погрожувати Вашингтону та Тайбею: Китай скопіював російський "Калибр", американці дослідили можливості його застосування

Такою ракетою флот КНР може уражати морські цілі на відстані до 250 кілометрів

Американські військові готуються до можливої битви з Китаєм за острів Тайвань, тому – досліджують не тільки власні можливості, але й прогрес свого противника.

Так, портал Naval Post у своїй публікації від 6 червня цього року стверджує, що флот Китаю став ще більш небезпечним для ВМС США "завдяки" наявності протикорабельної ракети YJ-18 – копії російської крилатої ракети "Калибр".

Офіційно китайські військово-морські сили взяли на озброєння ПКР YJ-18 у 2015 році, перші стрільби цією ракетою відбулись у 2018 році, а отримали таку ракету китайці наступним чином.

Протягом 2000-2005 років Китай придбав у РФ два есмінці проекту 956 "Современный" та шість дизель-електричних субмарин проекту 636 Kilo. І у цей же час, як стверджують автори порталу, китайці і могли отримати від росіян ракети типу П-270 "Москіт" та 3М-54Э "Калибр", а останню – потім "локалізувати" та прийняти на озброєння під індексом YJ-18.

Для порівняння - зовнішній вигляд крилатої ракети із складу російського комплексу "Калибр"
За деякими даними, YJ-18 має дальність стрільби до 250 кілометрів, та комбіновану швидкість польоту: перші 180 кілометрів – на швидкості 0,8 Мах, останні 40 кілометрів – на швидкості 2,5-3 Мах. За цими характеристиками YJ-18 повністю ідентична російській ракеті 3М-54Э.

Висота польоту китайської ПКР YJ-18 коливається на рівні 5-10 метрів, цю ракету можна запускати із усіх можливих платформ, і це є уже чисто китайською відмінністю від оригінальної 3М-54Э, висота польоту якої 10-20 метрів.

Як свідчить це фото, китайці змогли адаптувати свою майже легендарну копію Ту-16 для застосування усього можливого спектру озброєнь

Відомо, що протикорабельна ракета YJ-18 уже входить в набір озброєння не тільки субмарин проекту 636 російського виробництва, але й також – китайський ракетних крейсерів Type 055 та бомбардувальників H-6J (що можуть брати до шести таких ПКР).

Таким чином, як стверджують автори публікації, завдяки своїй протикорабельній ракеті YJ-18 флот Китаю створює значну загрозу для ВМС США при можливих бойових діях за острів Тайвань.

Китай зміг перетворити свої есмінці, а по факту ракетні крейсери Type 055 на символ своєї військово-морської міці
Окремо варто додати, що така публікація з’явилась на фоні того, що зараз влада США визначається із параметрами оборонного бюджету на 2022 року, зокрема – яку частку ресурсів слід витрачати на розробку нових видів озброєнь, тих же систем корабельної ППО, наприклад.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...